En fagforening for BIPoC kunstnere og kulturarbejdere i Danmark

The Union - en fagforening for racialiserede kunstnere og kulturarbejdere i Danmark blev etableret i 2018 af en gruppe racialiserede kunstnere og kulturarbejdere, der ser en nødvendighed i at organisere sig for at italesætte forskellige former for racebaseret diskrimination og arbejdsforhold i kunst- og kulturbrancherne.  

The Unions formål er at facilitere et netværk, hvor medlemmer kan vidensdele og indlede samtaler om faglige problematikker med en ambition om, at The Union på sigt kan gå ind i konkrete sager om racisme, samt gå i dialog med de institutioner og brancher vi holder til ansvar. 

Made by:Stéphanie Coste

Hvordan sikrer vi at blive inkluderet?

Vi er interesseret i at vide, hvor mange BIPoCs der er med som beslutningstagere på institutionerne, hvor mange BIPoCs der er repræsenteret i diverse bestyrelser og kunstråd, hvordan vi decentrerer hvidhed på museerne og i deres samlinger, samt hvilke foranstaltninger der er blevet taget for at udvikle antiracistiske politikker på institutionerne – og hvis der endnu ikke er blevet gjort noget: Hvordan kan det være?

I The Union vil vi først og fremmest arbejde for at imødekomme de behov, vores medlemmer har. I foråret 2020 lavede vi en undersøgelse blandt vores medlemmer, hvor vi spurgte ind til deres oplevelser på den danske kunst- og kulturscene.

Hele 87% svarede, at de havde oplevet racisme og diskrimination på den danske kunst- og kulturscene på baggrund af deres etnicitet eller religion.

93% havde hørt om andre, der havde oplevet racisme. Hele 73% havde oplevet racisme på deres arbejdsplads eller deres uddannelse. Disse tal overrasker os ikke, men de viser, at racisme også eksisterer i Danmark – også på den danske kunst– og kulturscene.